Badminton - ungdom

 

byder velkommen til en ny og spændende sæson.

 

Vi har en stor og velfungerende ungdomsafdeling på omkring 100 medlemmer. Vi har stadig plads til flere friske unge, som har lyst til at dyrke en delvis individuel sport, men hvor kammeratskabet også betyder meget - til træning, stævner og ture. Du behøver ikke selv at finde en makker for at kunne starte. Der vil altid være andre spillere på din alder og dit niveau, som du kan spille med.

Sæsonen krydres med nogle sjove og populære arrangementer så som Juleafslutning med ”anderledes” badminton, slik og hygge, den årlige klubtur med overnatning i Bov og ikke mindst vores klubmesterskab med masser af præmier og vinderchancer for både nybegyndere og øvede.

 

 

Hvordan træner man?

Der spilles to eftermiddage om ugen. Under træningen vil træneren sørge for, at der begyndes med opvarmning, måske nogle lege, og derefter får du vist og indøver de forskellige slag, som anvendes i badminton. Derefter spilles der badminton på fuldt tryk for at lære og samtidig have det sjovt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOLDENE

Vi har 5 ungdomshold, som er inddelt efter niveau og ikke efter alder:

Hold                    Niveau

1                               Meget øvede

2                               Øvede

3                               Let øvede

4                               Godt Begyndt

5                                Begyndere

 

Alle hold har veluddannede og engagerede trænere, som alle brænder for badminton. Nogle hold har hver én træner, mens andre har to trænere (eller hjælpetrænere).

 

Du bliver hurtigt bedre

Det skal først og fremmest være sjovt at spille. Men allerede efter første sæson er der mange, som får smag for konkurrence, kampe og præmier. De hårde kampe får man ved at tilmelde sig til stævner og stille op til det årlige klubmesterskab. Det er også en rigtig god idé at deltage i holdkampe, hvor man lærer holdkammeraterne rigtigt godt at kende og samtidig får god kamptræning mod spillere fra andre klubber.

 

Tilmelding

For NYE spillere er der ved sæsonstart tilmelding i TST Caféen. Efter sæsonstart kan man også starte ved at møde op til træning på hold 5. De første 2-3 gange kan man komme gratis til prøvetræning og låne ketcher for at prøve spillet inden endelig tilmelding og betaling.

Alternativt kan du ringe og får en snak med vores ungdomsformand Jesper Andersen, tlf. 29 90 44 56 - træffes bedst hverdage kl. 17.00-20.00 - eller send en mail til bad.ungdomsfmd@tst-tilst.dk.

“Gamle” spillere møder op på deres sædvanlige hold til endnu en forrygende sæson. Når vi efter nogle uger har set hvor mange, der dukker op på de enkelte hold, overvejer vi, om der er nogle spillere, der skal rykkes op.

 

Træningstider efteråret 2017 og foråret 2018

  

Hold 1
Tirsdag kl. 17.00-18.30      Tilsthallen

Torsdag kl. 17.30-19.00     Tilsthallen

Hold 3
Tirsdag kl. 17.00-18.30      tst-hallen

Torsdag kl. 15.30-17.00     tst-hallen

 

Hold 2
Tirsdag kl. 15.30-17.00      Tilsthallen

Torsdag kl. 16.00-17.30     Tilsthallen

 

Hold 4
Tirsdag kl. 16.00-17.00      tst-hallen

Fredag kl. 16.00-17.30       Tilsthallen

Hold 5
Onsdag kl. 17.00-18.30      Skjoldhøjhallen

 

 

Alder og sæsonpriser for hel sæson dvs. fra august til april det følgende år

Er du født i 2008 eller før: 975,-         (hold 5 dog 500,-)

Er du født i 2009 eller senere: 675,-    (hold 5 dog 350,-)

 

Stævnerefusion

Tst badmintons støtteforening Fjerbolden yder et tilskud på 1/3 af stævnegebyret til de af vores ungdomsspillere, der deltager i stævner i løbet af sæsonen. Støtten til den enkelte stævneaktive spillere udbetales en gang årligt (medio juni).

 

Årskalender 2017/18 (nøjagtige datoer vil fremgå af facebook side når de er fastlagt)

August        : Opstart af ny sæson

3-5 Nov       : Klubtur til Bov (fra U11 og op)

19.Dec.       : Juleafslutning

23.Feb.       : Spis og Spil – Hold 1 og 2

16.Marts      : Spis og Spil – Hold 3,4, og 5

3/4. Marts   : Natminton

22.April       : Klubmesterskab

5/6 Maj       : TST Stævne

27 Maj        : Langelinieløbet

Juni            : Sommerbadminton

August-April : UngFredag den første fredag i måneden fra 18.30 til 22.00

 

Klubtur til Bov

Hvert år tager ungdomsafdelingen på klubtur til ”Grænse Cup” i Bov ved Kruså. Det er en fantastisk tur der er kombineret af kammeratskab, hygge, udvikling af spillerevner og ikke mindst gå-tur over grænsen med tilhørende shopping af slik i passende mængder.

Ca. halvdelen af klubbens spillere deltager og for mange er dette deres første stævne hvor konkurrenceaspektet kommer rigtigt ind. Humøret er højt og forventningerne store da vi ofte tager rigtig mange pokaler/medaljer med hjem til TST :)

 

 

 

 

Holdturnering

Holdturneringen er for alle uanset niveau. Det afgørende er ikke den enkeltes niveau, men derimod lysten til at prøve sine evner af mod modstandere fra andre klubber, som er på cirka samme niveau som en selv.

Et hold består af minimum 4 spillere, men vi sigter efter, at der er 5-6 spillere på hvert hold. Der kan være tale om rene pigehold eller drengehold, men de fleste er blandede hold, hvor alle spiller på samme vilkår.

Når vi ved hvem, der har lyst til at deltage, sammensætter ungdomsudvalget holdene og tilmelder dem. Vi kan desværre ikke garantere, at alle kommer på et hold, da der er en rækker regler for, hvordan et hold kan sammensættes.

Forældreopbakning til motivation, kørsel og organisering er helt afgørende for at holdende får succes og kan udvikle sig med gode kammerater samt sjove oplevelser.

 

 

Følg os på Facebook : https://www.facebook.com/groups/1451273011854734/