Badminton - ungdom

 

byder velkommen til en ny og spændende sæson.

 Vi har en stor og velfungerende ungdomsafdeling på godt 110 medlemmer, som i 2018 er blevet kåret som årets ungdomsklub af DGI Østjylland. Vi har stadig plads til flere friske unge, som har lyst til at dyrke en delvis individuel sport, men hvor kammeratskabet også betyder meget - til træning, stævner og ture. Du behøver ikke selv at finde en makker for at kunne starte. Der vil altid være andre spillere på din alder og dit niveau, som du kan spille med.

Sæsonen krydres med nogle sjove og populære arrangementer: Juleafslutning med ”anderledes” badminton, slik og hygge, den årlige klubtur med overnatning i Bov, Natminton med overnatning i hallen og ikke mindst vores klubmesterskab med masser af præmier og vinderchance for både nybegyndere og øvede.

 

 

HOLDENE

Vores ungdomsspillere er primært opdelt efter niveau og kun i mindre grad efter alder. Der kan derfor godt forekomme oprykning og dermed nye træningstider i løbet af sæsonen. De 4 niveauer er:

 

Hold                    Niveau

1                               Meget øvede

2                               Øvede

3                               Let øvede

4T/S/F                       Begyndere

 

 

Hold 1-3 træner som tidligere 2 gange om ugen. I den kommende sæson har vi to primære begynderhold, 4T og 4S, som træner i hhv. tst hallen og Skjoldhøjhallen. Hvert hold træner kun én gang om ugen, men til gengæld kan man (så længe der er plads) tilvælge en ekstra fælles træning på hold 4F. Se alle træningstider nedenfor.

Hvordan træner man?
Under træningen vil træneren sørge for, at der begyndes med opvarmning – måske nogle lege – og selvfølgelig får du vist og indøver de forskellige slag, som anvendes i badminton. Derefter spilles der badminton på fuldt tryk. Vi lægger vægt på at have veluddannede trænere, så alle trænere enten har eller er ved at tage DGI’s træneruddannelse.

 

Du bliver hurtigt bedre

Det skal først og fremmest være sjovt at spille, men allerede efter første sæson er der mange, som får smag for konkurrence, kampe og præmier. Udfordingerne får man ved at deltage på et af vores turneringshold, hvor vi forsøger at danne hold på alle niveauer. Gennem holdkampene kommer man til at lære sine holdkammerater endnu bedre at kende, og det skaber sammenhold til træningen. En anden mulighed er at tilmelde sig til individuelle stævner, hvor der som regel er andre deltagere fra tst.

NYHED Miniton - for de 5-8 årige

I sæsonen 18/19 tilbyder TST badminton Miniton. Det er for børn i alderen 5-8 og deres forældre. Der er stort fokus på teknik, leg og godt fællesskab. Træner er Jens Stadsgaard, en erfaren træner med hjerte for Miniton. Træningen foregår søndag fra kl. 9-10 i Tilsthallen - første gang d. 26/8-18, sidste gang d. 28/4-19 .

For mere info kontakt Jens på 2197 8626.

Tilmelding

Tilmelding for NYE spillere ved sæsonstart er tirsdag d. 14. august kl. 17.00-18.00 i Caféen. Alternativt kan du ringe og få en snak med vores ungdomsformand Jesper Andersen, tlf. 29 90 44 56 – træffes bedst hverdage kl. 17.00-20.00 – eller send en mail til bad.ungdomsfmd@tst-tilst.dk Nye spillere kan låne en ketcher de første gange. ”Gamle” spillere møder op til første træning tirsdag d. 14. eller onsdag d. 15. august til endnu en forrygende sæson.

 

 

Træningstider efteråret 2018 og foråret 2019

  

Hold 1
Tirsdag kl. 17.00-18.30      Tilsthallen

Torsdag kl. 17.30-19.00     Tilsthallen

Hold 4S
Onsdag kl. 17.00-1830 Skjoldhøjhallen

 

Hold 2
Tirsdag kl. 15.30-17.00      Tilsthallen

Torsdag kl. 16.00-17.30     Tilsthallen

 

Hold 4T
Tirsdag kl. 15.30-17.00      tst-hallen

 

Hold 3
Tirsdag kl. 17.00-18.30      tst-hallen

Torsdag kl. 15.30-17.00     tst-hallen

 

 Hold 4F

Fredag 16.00-17.30 Tilsthallen

 Alle ungdomsholdene starter træningen igen fra tirsdag d. 14. august 2018

 Kontingent
Den kommende sæson er forlænget med en måned så sæsonen nu er fra august 2018 til og med maj 2019.
Prisen er:
Hold 1-3: kr. 575,- halvårligt
Hold 4T/4S: kr. 300,- halvårligt
Hold 4F: kr. 275,- halvårligt

Stævnerefusion

Tst badmintons støtteforening Fjerbolden yder et tilskud på 1/3 af stævnegebyret til de af vores ungdomsspillere, der deltager i stævner i løbet af sæsonen. Støtten til den enkelte stævneaktive spillere udbetales en gang årligt (medio juni).

 

 

Klubtur til Bov

Hvert år tager ungdomsafdelingen på klubtur til ”Grænse Cup” i Bov ved Kruså. Det er en fantastisk tur der er kombineret af kammeratskab, hygge, udvikling af spillerevner og ikke mindst gå-tur over grænsen med tilhørende shopping af slik i passende mængder.

Ca. halvdelen af klubbens spillere deltager og for mange er dette deres første stævne hvor konkurrenceaspektet kommer rigtigt ind. Humøret er højt og forventningerne store da vi ofte tager rigtig mange pokaler/medaljer med hjem til TST :)

 

 

 

 

Holdturnering

Holdturneringen er for alle uanset niveau. Det afgørende er ikke den enkeltes niveau, men derimod lysten til at prøve sine evner af mod modstandere fra andre klubber, som er på cirka samme niveau som en selv.

Et hold består af minimum 4 spillere, men vi sigter efter, at der er 5-6 spillere på hvert hold. Der kan være tale om rene pigehold eller drengehold, men de fleste er blandede hold, hvor alle spiller på samme vilkår.

Når vi ved hvem, der har lyst til at deltage, sammensætter ungdomsudvalget holdene og tilmelder dem. Vi kan desværre ikke garantere, at alle kommer på et hold, da der er en rækker regler for, hvordan et hold kan sammensættes.

Forældreopbakning til motivation, kørsel og organisering er helt afgørende for at holdende får succes og kan udvikle sig med gode kammerater samt sjove oplevelser.

 

 

Følg os på Facebook : https://www.facebook.com/groups/1451273011854734/